Ferestre? Desigur VEKA!
profiles

Din ce este confectionat profilul?

PVC – material ideal pentru producerea ferestrelor

Policlorura de vinil este unul din primele materiale obtinute prin metode industriale. Primul care a sintetizat clorura de vinil în laborator a fost în anul 1835 chimistul francez Henri Victor Regnault, care a observat că sub acțiunea razelor solare clorura de vinil polimerizează dând naștere la o pulbere albă. Importanța acestei descoperiri a fost numai mai târziu observată. 

PVC – material ideal pentru producerea ferestrelor

Unele cercetari ale produselor din PVC au fost efectuate in anul 1878, insa nu au fost gasite eventuale aplicatii practice.

In 1912 chimistul german "Fritz Klatte" face cercetări similare cu cele ale chimistului francez, acesta producând clorura de vinil din acetilenă și acid hipocloros. In 1913 acesta reuseste sa breveteze producerea PVC. Inceperea Primului razboi mondial nu i-a permis chimistului sa duca la bun sfarsit ideea utilizarii produselor din PVC in scopuri industriale.

Productia de PVC pe scara larga a inceput in anii 30 ai sec. XX in Germania. In acelasi timp, in Anglia si SUA au fost realizate studii similare. Dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial policlorura de vinil a devenit materia prima de baza in producerea de tevi, profile, pelicule, izolari si altele.

Patria ferestrelor contemporane din PVC este considerata pe buna dreptate Germania. Din toate tipurile de ferestre, sistemele din PVC sunt cele mai tehnologice. Ele permit realizarea celor mai variate idei care pot aparea in lumea ferestrelor. Ferestrele din PVC au devenit cele mai raspandite in Europa si America de Nord datorita costurilor reduse de productie, precum si a calitatilor fizice pe care acestea le poseda: conductibilitate termica redusa, rezistenta chimica inalta.

Va multumim pentru comanda

Va vom contacta cat mai curand pentru eventuale clarificari

Parteneriat VEKA


Ai uitat parola?    Inregistrare