Ferestre? Desigur VEKA!
profiles

Cum se obtine profilul din PVC

Profilul din PVC este obtinut prin extrudare: trecerea fortata a materialului printr-o matrita de forma adecvata la o temperatura de 80-120 grade C.

Extruderul este format dintr-un mecanism compus din motor si reductor si dintr-un cilindru cu un burghiu in interior. Materialul incarcat la intrarea in cilindru se deplaseaza sub actiunea burghiului in zona incalzita a cilindrului pentru a se obtine omogenizarea acestuia. 

Apoi, materialul ajunge in matrita.

Producerea profilelorProducerea profilelor

Masa extrudata capata forma data de catre matrita, dupa care se raceste in in calibru, in conditii de vid.

La stadiul urmator profilul se racete suplimentar, cu ajutorul apei. Dupa faza respectiva are loc tractiunea uniforma a profilului, cu un utilaj special, spre zona de marcare. In zona respectiva se aplica si pelicula de protectie.

Producerea profilelor

In capatul liniei se afla un ferestrau, care taie profilul dupa dimensiunile necesare. Profilul taiat este ambalat in palete.

La extrudare este necesar de a mentine cu strictete regimul de incalzire si de racire a profilului. Profilul de PVC are o constructie complexa, cu diverse camere, atat orizontale, cat si verticale. Un regim de incalzire neuniform duce la deformarea profilului inca la stadiul de extudare.

Pentru a asigura calitatea dorita, VEKA efectueaza controlul productiei in doua faze.

Procesul tehnologic este monitorizat, utilizand legatura prin satelit, de la pupitrul de comanda central, ce se afla la Sendenhorst, Germania. Astfel este monitorizat lucrul oricarui extruder, indeferent daca se afla in Europa sau SUA.

La fiecare ora laboratoarele companiei preleveaza probe de produs finit, pe care le testeaza cu ajutorul unor echipamente performante, pentru a se asigura o calitate permanenta a produselor.

Va multumim pentru comanda

Va vom contacta cat mai curand pentru eventuale clarificari

Parteneriat VEKA


Ai uitat parola?    Inregistrare