Ferestre? Desigur VEKA!
profiles

Ce inseamna profil calitativ?

Profil calitativ pentru o fereastra buna

O fereastra calitativa poate fi confectionata doar din profil calitativ. Nu e posibil de a confectiona o constructie calitativa dintr-un profil de calitate proasta, dupa cum nu e posibil de a coase un costum bun din stofa necalitativa. Chiar daca la prima vedere ferestrele vor arata la fel, dupa un timp ele vor incepe sa se deosebeasca. La ce trebuie sa atraga atentia o persoana care doreste sa procure o fereastra? Care sunt factorii de risc cu adevarat importanti si care sunt factorii inventati de consultantii companiilor producatoare?
 
Calitatea produselor de obicei se confirma prin certificate recunoscute international. Unul dintre cele mai importante certificate este certificatul RAL. Trebuie de mentionat faptul ca certificatul RAL nu se aplica unui sistem de ferestre, ci productiei unei anumite fabrici. Astfel, cand mentionam ca o anumita companie detine certificat RAL, trebuie sa ne asiguram ca certificatul dat se refera la toate fabricile sale.
Multe companii germane producatoare de sisteme de usi si ferestre isi certifica doar compania-mama, care se afla pe teritoriul Germaniei. VEKA detine certificate RAL pentru toate fabricile pe care le detine in intreaga lume.
Un alt certificat important este certificatul DIN ISO 9001:2000, care confirma prezenta unui sistem de management al calitatii conform cu cerintele standardului respectiv. Certificatele date sunt acordate la fel, pentru o anumita întreprindere.
Ce "latime" trebuie sa aiba profilul?
Latimea profilului este una din intrebarile care ne preocupa la alegerea tipului de profilul. De obicei in materialele promotionale este indicat 58mm sau 70 mm. Unii mai indica "la toti e 58 mm, la noi – 60 mm" sau "la toti e 70 mm, la noi – 74 mm". Aceste cifre reprezinta adancimea cantului, adica "latimea" pe care o are profilul de PVC. Vom examina mai detaliat acest lucru.
58 mm – varianta clasica Profile cu adancimea cantului de 58 si 70 mm
Primele sisteme de ferestre, aparute la mijlocul anilor 50 in Germania, aveau adancimea cantului de 58mm. La acele timpuri ferestrele din PVC aveau aceleasi dimensiuni si configuratie ca si cele din lemn. Acest lucru si explica dimensiunea de 58mm. Daca e sa urmam cu strictete cele mai avansate tehnologii, atunci adancimea cantului 58mm poate fi suficienta pentru majoritatea zonelor climaterice. VEKA produce sistemul  EUROLINEcalitatea si siguranta caruia este apreciata in lumea intreaga.
70 mm – cald si sigur
In a doua jumatate a anilor 80 ai secolului trecut au aparut profile cu adancimea cantului de 70mm. Ele sunt destinate pentru producerea ferestrelor cu caracteristici termice si fizice imbunatatite. Aceste sisteme permit adaugarea unor noi optiuni, ca de exemplu, imbunatatirea izolarii fonice prin utilizarea pachetelor mai mari. In programul VEKA sunt exista patru sisteme cu adancimea cantului de 70mm - SOFTLINE, TOPLINE, SWINGLINE и PROLINE.
Pentru cei, ce iubesc la maximum
Adancimea de 70mm nu este limita. In anul 2008 VEKA a lansat pe piata un sistem premium, cu adancimea cantului de 90mm – VEKA ALPHALINE.   Daca la sistemele 58mm grosimea maxima a pachetului de sticla este de 32mm, la sistemele 70mm – de 42mm, atunci sistemul ALPHALINE мpresupune o grosime maxima de 50mm.
Cate ceva despre numarul de camere
De obicei, la vanzarea ferestrelor, producatorii iubesc sa explice cate camere are profilul si care sunt avantajele. Cat de mult numarul de camere influenteaza calitatea produsului si capacitatile izolatoare ale ferestrei? E justa afirmatia "cu cat mai multe ferestre, cu atat mai bine"?
Unu, doi, trei … 3 camere, 6 camere
Camerele reprezinta spatiile, formate prin pereti verticali din interiorul profilului. Sistemele clasice contin trei camere. Prima camera (exterioara) este destinata eliminarii apei. In a doua camera se plaseaza armatura de otel. A treia camera serveste pentru fixarea feroneriei, cat si in calitate de bariera termica pentru ca frigul din camera centrala sa nu patrunda in incapere.
Cate camere sunt necesare?
Se considera optimal ca sistemele clasice sa contina trei camere, iar cele cu adancime de 70mm – patru sau cinci camere. Marirea numarului de camere fara a modifica adancimea cantului nu duce la careva imbunatatiri ale calitatilor ferestrei si serveste exclusiv in scopuri comerciale. Daca profilul este mult mai lat, ca in cazul VEKA ALPHALINE – 90mm, atunci are rost de marit numarul de camere.
Cat de mult conteaza dimensiunea?
Multi marketologi cauta permanent milimetri "suplimentari", care au ca scop solutionarea problemelor clientului. In realitate, insa…
- Sistemele pot fi impartite in doua clase, dupa adancimea cantului: 58-64mm si 70-76mm. In interiorul clasei diferente in ceea ce priveste caracteristicile termice practic nu sunt. Intre clase, evident, sunt.
- Cresterea adancimii cantului fara a mari numarul de camere de asemenea nu duce la imbunatatiri semnificative. Daca adancimea se mareste usor, insa profilul ramane in aceeasi clasa, atunci cresterea numarului de camere este inutila. Spre exemplu, caracteristicile termice ale unui profil de 74mm cu sase camere sunt practic aceleasi ca a unui profil de 70mm cu cinci camere.
Реricolul real
Goana dupa milimetrii suplimentari vine sa acopere unele riscuri reale. Spre exemplu, este putin cunoscut faptul ca piata Moldovei este arhiplina de profile cu grosimea peretelui mai mica – profile de clasa B. Chiar si producatori cunoscuti germani distribuie pe piata sisteme de clasa B. Consumatorul trebuie sa retina cateva lucruri importante referitor la sisteme de clasa B:
- forma geometrica se denatureaza cu timpul
- feroneria este fixata mai slab, respectiv, trebuie reglata mai des
- "durata de viata" a unor astfel de ferestre e mai scurta decat a celor confectionate din sisteme certificate RAL.

Unde cumpar ferestre


Оценка 4 из 5. Оценок: 1.

Va multumim pentru comanda

Va vom contacta cat mai curand pentru eventuale clarificari

Parteneriat VEKA


Ai uitat parola?    Inregistrare